Om Oss

Om Rolands Kök & Bar

Restaurangen i Varbergs gästhamn

KÖKSCHEF OCH GÄNGET BAKOM ROLANDS


Kökschef på Rolands är Magnus Johansson.  Magnus har en mångårig erfarenhet av restaurangbranchen i Varberg, bl a från John's Place och Restaurang Borggården.


Jessica Ekman och Jonas Edin basar över serveringspersonalen. Men sin långa erfarenhet av restaurangvärlden ser dom till att kunder och personal på Rolands trivs på bästa sätt. Under vintertid driver paret en restaurang i skidbacken  i den norska skidorten Hemsedal.


Den löpande administrationen hanteras av Karin och Lars Bengtsson. 


LITE HISTORIK

Rolands Kök&Bar startade sommaren 2020 som en utvidgning av Roland´s Café vilket legat i lokalen sedan början av 1990-talet. Cafét har anor från tidigt 1980-tal då fiskebåten Siam agerade som turbåt på dagarna och café på kvällarna sommartid. "Café Siam" var namnet och det drevs av ägarna till Fladenbåtarna, Elisabeth och Roland Bengtsson. Båtcafét flyttade efter ett tag in i Roland´s nuvarande lokal och bytte namn till Roland´s Café.

Företaget Rolands Kök&Bar drivs nu av Magnus Johansson, Jessica Ekman&Jonas Edin, samt Karin&Lars Bengtsson 


OMGIVNINGEN

Rolands är beläget mitt i Varbergs gästhamn i hjärtat av Varberg. Omgivningen är strålande vacker med utsikt över Varbergs fästning, kallbadhuset och båtarna som angör hamnen. Den fina strandpromenaden ansluter från Rolands förbi fästningen. Strandpromenaden kommer inom kort att förlängas då Varbergs nya stadsdel vid havet står färdigt-Västerport!


MAT & DRYCK

Vi serverar fisk- och skaldjursrätter tillagade från grunden av lokala råvaror. Utvalda vin- och ölsorter finns på menyn. Kaffe, efterrätter, drinkar och  snacks kompletterar. 


FLADEN- och ANHOLTTURER

På Rolands checkar du in till fiske- och utflyktsturerna med Fladenbåtarna som avgår från kajen där restaurangen är belägen.